14 november 2019 presentatie Turkse jongeren Stisccan Kuba Moskee – Amsterdam

14 november 2019 presentatie Turkse jongeren Stisccan Kuba Moskee – Amsterdam

Op 14 november heb ik een presentatie gegeven aan Turkse jongeren, samen met Tabu, de roze olifant in de Stisccan-Kuba moskee in Amsterdam. Ik heb het met de jongens gehad over verschillende verslavingen aan middelen/gedrag die kunnen voorkomen, stigma’s en taboes en het bespreekbaar maken ervan. Ook hebben we gesproken over normen en waarden van de Turkse cultuur en welke dilemma’s dat kan opleveren. Ik vertelde dat toen ik verslaafd was, mijn verslaving op de eerste plaats kwam en er geen ruimte meer was voor deze normen en waarden.

De jongeren vonden dat ik het zwaar had in de tijd dat ik verslaafd was en vonden het naar dat ik niet gezien werd. Er was op allerlei punten herkenning over de dingen die ik vertelde. Ik nog eens terug te komen om met meer Turkse jongeren in gesprek te gaan. Het is waardevol en belangrijk om over taboes te kunnen praten!

Deze presentatie is mogelijk gemaakt door subsidie van de stichting Socialrun.

 

 

Reageren is niet mogelijk.