Herstelondersteuning

Herstelondersteuning

Naast het geven van presentaties met de Stigmajas en Tabu de roze olifant en mijn boek Taboe [Tabu] over herstel, stigma’s, taboes, cultuur, naasten, verslaving en psychische problemen ben ik inzetbaar als (project)medewerker herstelondersteuning voor ggz instellingen, in de verslavingszorg, gemeenten of in een wijkteam. Als zelfstandige of als onderdeel van een team.

Mijn kracht is dat ik vanuit mijn eigen ervaringen verbinding maak met cliënten en ruimte creëer voor herstelprocessen. Dit doe ik in ontmoetingen met cliënten, het geven van voorlichting of herstelcursussen, opzetten van herstelwerkgroepen/zelfhulp, workshops en scholing en het organiseren van activiteiten voor en met mensen in herstel zoals samen koken. Zie het kookproject in dit voorbeeld in de gevangenis in Zutphen.

Ook kan ik een bijdrage leveren aan scholing van medewerkers, het meedenken over beleid herstelondersteuning en lopende activiteiten.

Succes
Werken aan herstel betekent acceptatie van wat je hebt en je leven zo goed mogelijk oppakken en daarbij uit gaan van wat je kunt en wilt. Geholpen en bijgestaan door iemand die een soortgelijke ervaring en proces heeft meegemaakt biedt veel steun en werkt stimulerend.

Is je interesse gewekt? Neem contact op.