De Inclusietaxi is er!

De Inclusietaxi is er!

Met mijn nieuwe project Inclusietaxi hoop ik mensen met elkaar te verbinden. Het leven kan namelijk veel mooier zijn als je kijkt naar je overeenkomsten in plaats van je verschillen. Met een Mercedes omgetoverd tot Inclusietaxi kleurrijk beplakt met woorden als familie, hoop, gezondheid, samen, stigma, religie, taboe, opvoeding, zorg, ontwikkeling en werk, rijd ik rond door Nederland. Misschien heb jij mij al wel zien rijden!

Waarom doe ik dit?
Iedereen heeft een verhaal. Door deze met elkaar te delen, zien we dat er meer begrip ontstaat. De Inclusietaxi is er voor iedereen, maakt niet uit wie of wat je bent, wat je hebt meegemaakt of waar je vandaan komt. Verhalen delen is noodzakelijk om elkaar beter te leren begrijpen en om mensen dichter bij elkaar te brengen. Door mensen een kijkje laten nemen in elkaars wereld (opvattingen, normen, waarden etc.) worden bewustwording en (h)erkenning gecreëerd. En hierdoor ontstaat maatschappelijke inclusie.

Vijf vragen
We gaan met verschillende mensen in gesprek en stellen hen de volgende vijf vragen waarmee we hun verhaal vertellen:

  1. Kun je jezelf omschrijven in drie woorden?
  2. Waar word je gelukkig van?
  3. Wat is jouw droom?
  4. Wat vind je belangrijk in je leven?
  5. Wanneer doe je mee in de samenleving?

Een keer meerijden voor een interview? Of zelf je geschreven verhaal indienen aan de hand van deze vijf vragen? Dat kan via herstelkompas@gmail.com

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Socialrun

www.inclusietaxi.nl

Reageren is niet mogelijk.