Tabu de roze olifant en Stigmajas in Museum van de Geest

Tabu de roze olifant en Stigmajas in Museum van de Geest

Sinds de opening van het vernieuwde Museum van de Geest in Haarlem in 2020 vind je daar ook Tabu de roze olifant en mijn Stigmajas. Niemand minder dan koningin Maxima opende het museum en nam uitgebreid de tijd om met mij stil te staan bij de betekenis van deze werken. Een onvergetelijk moment. Máxima en de olifant in de kamer | Nouveau.

Het Museum won in mei 2022 de prestigieuze prijs ‘European Museum of the Year’. Ook dat maakt me trots. Lees in dit artikel van NOS waarom het museum deze prijs terecht heeft gewonnen: Haarlems Museum van de Geest is het Europees museum van het jaar (nos.nl)

Ben jij ook benieuwd naar Tabu de roze olifant, de stigmajas, mijn verhaal en vele andere kunstwerken ‘van de geest’, kom dan ook ervaren hoe fundamenteel kunst met ons mens-zijn verbonden is. De collectie van het museum focust op stigma’s rondom mentale gezondheid en zevenhonderd jaar zorggeschiedenis.

Met mijn opvallende roze olifant en de stigmajas maak ik het taboe dat rust op verslaving en psychische kwetsbaarheid zichtbaar en bespreekbaar.

Ahmet en koningin Maxima tijdens de opening van het Museum van de Geest voor Tabu de roze olifant en de Stigmajas (bmfotografie)

Reageren is niet mogelijk.