Over Herstelkompas

Over Herstelkompas

Ik ben Ahmet Türkmen, eigenaar van Herstelkompas.

Ik ben de bedenker van de Stigmajas en Tabu de roze olifant.  Ik heb in september 2018 een boek uitgebracht over mijn leven: Taboe [Tabu]. Mijn missie is dat mensen (ex-)verslaafden leren kennen, zodat ze zien dat veel hardnekkige vooroordelen niet kloppen. Ik ben tevens werkzaam als (project)medewerker herstelondersteuning in de ggz en voor de Regio Gooi- en Vechtstreek.

Op mijn jas, de Stigmajas, kunnen mensen vooroordelen plakken. Iedereen kent ze. Verslaafden zijn onbetrouwbaar, crimineel, onverzorgd, enzovoort. Maar aan de binnenkant van de jas is ook een andere kant te zien. Dat je ook vader bent, broer, buurman, student…..

Met Tabu de roze olifant maak ik taboes bespreekbaar, datgene dat er wel is, dat iedereen ziet maar waar niet over wordt gesproken.

Sinds december 2020 maken Tabu de roze olifant en de stigmajas deel uit van de vaste collectie van Museum van de Geest in Haarlem.

Ik laat zien dat een mens veel meer is dan zijn verslaving of psychisch probleem. Hiermee wil ik taboes, stigma’s, zelfstigma’s en vooroordelen over psychische- en verslavingsproblematiek bespreken en doorbreken. Ik richt me hiermee vanaf 2020 alleen nog op de Turkse gemeenschap. Hier lees je meer over mij.