12 april 2019 – Presentatie weekendtraining Eigen Kracht Turkse vrouwen

12 april 2019 – Presentatie weekendtraining Eigen Kracht Turkse vrouwen

Praktijk Eigen Kracht (Aile danışmanlık) is specialist in interculturele en systeemgerichte therapie. Ze gaan uit van de eigen kracht en competenties. Met enige regelmaat organiseren ze weekendtrainingen m.b.t gezin, eigen ontwikkeling, autonomie, hechting, cultuur en relaties voor verschillende Turkse doelgroepen. Hier worden thema’s behandeld waar zij mee te maken krijgen en waar ze tegenaan kunnen lopen. Op vrijdag 12 april mocht ik het weekend voor een groep Turkse vrouwen aftrappen.

Inspirerend , bewustwording, herkenbaar, confronterend, motiverend, hoopgevend en vraagt naar meer waren de reacties van de dames die mijn presentatie Tabu 2.0 hebben bijgewoond. Tijdens deze presentatie maakte ik taboes en stigma’s o.a in de Turkse samenleving bespreekbaar. Dat leverde ook kritische en heel confronterende vragen op. Er werd mij letterlijk een spiegel voorgehouden en er was ook ruimte voor mij om dat terug te doen. Wij hebben samen gelachen en gehuild. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend trots op deze dames ben en dankbaar dat ik dit mocht doen. Het was een heel bijzondere avond.

Reactie van Aile danışmanlık: “Wat doe je toch een mooi werk! De dames hebben het als erg inspirerend en waardevol ervaren. We hebben dit in de ochtend geëvalueerd. 
Namens iedereen wil ik je bedanken voor deze prachtige ervaring. Je weet ons te raken. Je weet hoe de cultuur in elkaar steekt. Je weet de nuances … ga zo door…! Je hebt het gemerkt dat de gemeenschap dit nodig heeft, een workshop door de juiste persoon, zoals jij. Dank je wel voor je inzet en puurheid.”

Deze presentatie heb ik ihkv van mijn subsidie van Stichting Socialrun gegeven.

Reageren is niet mogelijk.